Nærværstrening på fjellet

27.-29.9. 2013
Start høstferien med et helgekurs i mindfulness, som kan gi deg økt livsglede og mulighet til å håndtere indre og ytre påkjenninger.
Nærværstrening på  fjelletGestaltterapeutene Ellen Beate Dyvi  og Anne-Berit Liudalen ønsker deg velkommen til en fin helg i Øyerfjellet!


Nærværstrening – hva er det?

Livet byr på både oppturer og nedturer. Vi kan ikke hindre at det skjer negative ting i livene våre, eller at vi opplever påkjenninger som gir oss smerte og stressreaksjoner. Det vi imidlertid kan gjøre er å lære å forholde oss til det som skjer på en mer hensiktsmessig måte, slik at vi unngår helseskadelige effekter av varig stress over tid.

Nærvær handler om at vi åpner oss opp for det vi sanser. Vi får kontakt med følelsene våre og vi blir oss bevisst tanker og kroppsfornemmelser i øyeblikket. Å være til stede i oss selv og i verden rundt oss innebærer at ting blir tydeligere for oss, kvaliteten i det vi foretar oss høynes, vår fleksibilitet og tilpasningsevne styrkes og nye dører kan åpne seg. Evnen til oppmerksomt nærvær er noe alle mennesker har i seg - og som de fleste andre evner trenger den å bli praktisert for å kunne utvikle seg. På kurset skal vi praktisere. Det legges ingen vekt på teori.

Vi skal være både inne og ute i løpet av kurshelgen. Vi skal benytte oss av de mulighetene fjellet gir til å få fine naturopplevelser, og vi skal være inne og ha det godt og varmt. Kurset stiller ingen krav til at man er i god fysisk form. Turen lørdag går i lett fjellterreng og er ikke lenger enn ti kilometer. Vi tilpasser oss så alle kan være med.

Elementene i kurset

  • Vi skal gjøre øvelser og erfare.
  • Vi skal observere og legge merke til.
  • Vi skal sette ord på for oss selv.
  • Vi skal dele erfaringer og opplevelser.

Hva kan kurset bidra til?

Sinnsro - du får mulighet til å forholde deg til følelser som sinne, angst, sjalusi eller annen indre uro på en ny måte.

Kroppsbevissthet - du har mulighet til å bli bedre kjent med din egen kropp.

Tilstedeværelse - gjennom nærværstrening styrkes din evne til å være til stede her og nå.

Selvinnsikt og egenutvikling - du får mulighet til å bli bedre kjent med deg selv.

Praktiske opplysninger

Kursgivere:

Anne-Berit Liudalen og Ellen Beate Dyvi er begge utdannet ved Norsk Gestaltinstitutt Høyskole og har terapeutpraksis i Oslo. I tillegg har begge annen høyere utdanning og lang og variert erfaring fra både livet og arbeidslivet.

Når?

Kurset starter kl. 18.00 fredag 27. september og avsluttes kl. 17.00 søndag 29. september.

Hvor?

Hornsjø høyfjellshotell ligger nydelig til 883 meter over havet, og med panoramautsikt over Hornsjøen. Hotellet ligger i Øyer kommune i Gudbrandsdalen, 18 km fra Hafjell alpinanlegg og 35 km fra Lillehammer. Det er gode turmuligheter i lett fjellterreng rett utenfor døren.

Hotellet var i sin tid Norges største høyfjellshotell og har store gode stuer og oppholdsrom. 

Hornsjø høyfjellshotell tilbyr innkvartering med enkel hotellstandard. Kursavgiften inkluderer enkeltrom med utsikt og helpensjon fra og med middag fredag til og med lunsj søndag. Drikke til maten (utover vann, te/kaffe) kommer i tillegg.

Kursdeltakere som ønsker å ankomme en eller flere dager før kursstart eller forlenge oppholdet etter kurset kontakter hotellet direkte:http://www.hornsjoe.com/

Hvordan kommer jeg dit?

Med bil: Hotellet er lettest å finne ved å følge E6 til avkjøringen til Øyer (nord for Lillehammer), hold til høyre og følg deretter skilting til Hornsjø.  (Se også hotellets anvisning med alternative kjøreruter: http://www.hornsjoe.com/kontakt-oss/ankomst-hornsjoe)

Med tog: 

Fredag 27. september: Tog  fra Oslo og Trondheim ankommer til Lillehammer samtidig, kl. 16.46. 

Søndag 29. september: Det er avgang i retning Oslo kl. 18:12 og i retning Trondheim kl. 18.13. 

Vi kan bestille felles drosje fra og til Lillehammer stasjon for dem som ønsker det til disse ankomstene og avgangene. Drosjen dekkes av deltakerne selv. 

Hva trengs av klær og utstyr?

Atmosfæren er uformell og du trenger ikke pynte deg på Hornsjø, hvis du ikke vil. Til noen øvelser anbefaler vi behagelige inneklær som ikke strammer. Treningstøy er ikke nødvendig.

Vi skal gå en lett fjelltur, og da trenger du fjellstøvler eller gode tursko samt varmt tøy, gjerne noe som er vind- og eventuelt vanntett. For det kan bli regn, selv om vi håper på fine solskinnsdager. Ta også med badetøy hvis du ønsker å benytte bassenget – men det er ikke en del av programmet.

Påmelding og betaling:

Førstemann til mølla! Maksimum 15 deltakere!

Innen 15. september: Send en e-post om at du ønsker å delta til a-liuda@online.no  I e-posten oppgir du navn, adresse og telefonnummer og hvilken e-postadresse vi når deg på. Si også fra dersom du har særskilte behov når det gjelder mat og evt. allergier.

Påmeldingen bekreftes på e-post av oss, og er endelig når du har betalt kursavgiften, kr 3 600,- til kontonummer 1203.85.01958. Påmeldingen er bindende.

Programmet:

Fredag 27. september:

17.30     Ankomst

18.00     Velkommen

            "Fantasireise"

19.30     Middag


Lørdag 28. september

08.00     Qi gong

08.30     Frokost

10.00     Tur i stillhet

13.00     Lunsj

15.00     Trening i awareness (awareness er oppmerksomhet – eller synse- og sansevarhet)

19.00     Middag


Søndag 29. september

08.00     Qi gong

08.30     Frokost

10.00     Tur med meditasjon

13.00     Lunsj

15.00     Avsluttende samling     

      17.00     Hjemreise

Velkommen til en nærværende helg på fjellet!